gewrichtsklachten

lokale basti

Gewrichtsklachten of reuma zoals artrose hangen vaak samen met droogte en leegte in het lichaam die te wijten is aan langdurige overbelasting, drukte, stress en zorgen. Daarmee gaan ook malabsorptie en verzuring gepaard die de gewrichten onvoldoende gevoed en gesmeerd laten. Er kan lokaal op gewrichten gewerkt worden tijdens een lichaamsbehandeling, maar het is minstens even belangrijk om de gewrichten indirect te voeden en smeren door het spijsverteringsstelsel op punt te zetten en verzuring tegen te gaan. Darmklachten en constipatie worden daarbij zeker aangepakt omdat die een zuivering van het lichaam belemmeren en de klachten zodoende in stand houden.

Tijdens het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld. Maken vaak deel uit van het behandelplan:

  • voedingsadvies en kruiden om het verteringsstelsel op punt te stellen, verzuring tegen te gaan en de gewrichten goed te voeden en smeren. Ahankelijk van het stadium van het ziekteproces, kan een zuiveringskuur zich opdringen.

  • lokale lichaamsbehandeling; bijvoorbeeld Lokale Basti of Podikizhi (kruidenstempelmassage) (Voor meer info over deze behandelingen, kijk onder 'Wat is ...?')


Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.