intolleranties, allergieën, hooikoorts

Bij intollerantie, allergie en hooikoorts moet de verteringscapaciteit van het lichaam sterk opgevoerd worden. Er dringt zich een intensieve zuivering op omdat het lichaam toxines en belastende stoffen bevat die de initiële reactie hebben uitgelokt. Wanneer die verwijderd zijn, zal het metabole vermogen al een stuk verhoogd zijn waardoor er meer stoffen kunnen worden verwerkt.

Om te vermijden dat er zich opnieuw toxines opstapelen, is een blijvend gewijzigd eetpatroon meestal belangrijk. Dit betekent niet noodzakelijkerwijze dat je een streng dieet moet volgen, maar wel dat je je beeld aanpast van wat de juiste voeding is voor jou persoonlijk.

Tot het lichaam voldoende gezuiverd is, zijn er een aantal kruiden en technieken die meteen verlichting geven bij hooikoorts. Een interessante daarbij is een Medical Taping techniek waarbij kinesiotape wordt aangebracht op een bepaald gebied op de rug. Via een externe huidprikkeling wordt dan reflectoir invloed uitgeoefend op bepaalde weefselstructuren die zich bevinden in het innervatiegebied van de bijbehorende ruggenmergsegmenten. Met andere woorden stimuleert de kinesiotape huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. 

Tijdens het consult wordt een behandelplan opgestippeld. Maken vaak deel uit van het behandelplan:

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.