over- en ondergewicht

bindweefselmassage

Iedereen krijgt bij de geboorte zijn eigen constitutie mee, een perfect gebalanceerde staat die men tijdens het verdere leven moet trachten te behouden of herwinnen. Die staat van evenwicht is voor iedereen anders, wat betekent dat hét ideale modellichaam niet bestaat. De ene zal zich goed voelen met een hyperslanke lijn terwijl een ander zich er ellendig bij voelt, eenvoudigweg omdat diens ideale lichaamsbouw voller is.

Dit betekent ook dat hét ideale modeldieet niet bestaat. Ieder dieet moet worden aangepast aan degene voor wie het bestemd is. 

Belangrijk daarbij is ook het besef dat een dieet geen tijdelijk veranderd voedingspatroon is om te komen tot uiterlijke schoonheid, maar een gewijzigd beeld van wat goede voeding is, voeding die leidt tot gezondheid en algemeen welzijn.

Overgewicht en obesitas zijn vormen van onbalans waarbij toxines en onverteerde voeding het lichaam blokkeren. Een eerste zorg is, zoals bij veel aandoeningen, om die weg te krijgen. Wanneer het lichaam ervan wordt gezuiverd, zal het meteen lichter zijn en minder moeite hebben om overtollig weefsel kwijt te raken.

Ondergewicht staat minder in de kijker, maar is daarom niet eenvoudiger op te lossen. Belangrijk is de oorzaak van het ondergewicht goed in te schatten. Daarvoor kan het noodzakelijk zijn om eerst langs te gaan bij de huisarts om onderliggende aandoeningen uit te sluiten. Dat is zeker zo bij plots gewichtsverlies waar geen duidelijke aanleiding voor lijkt te zijn.

Tijdens het consult wordt er een behandelplan opgestippeld. 

Maken vaak deel uit van het behandelplan:

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.