energiegebrek

Vaak is energiegebrek  en chronische vermoeidheid te wijten aan tekorten die kunnen worden vastgesteld door een bloedonderzoek via de huisarts. Dan moeten niet alleen de tekorten worden aangevuld, via supplementen bijvoorbeeld, er moet ook op zoek worden gegaan naar de oorzaak. Is de voeding onvoldoende rijk? Is er sprake van malabsorptie? Zijn er opgeslagen toxines en onverteerde voedingsresten die het lichaam blokkeren? Of worden er te veel mineralen en vitaminen verbruikt? En waardoor dan? Als de oorzaak niet wordt weggenomen, zal het probleem telkens terugkeren of zich op een andere manier manifesteren.

Soms kan er via bloed- of ander onderzoek geen uitsluitsel worden gegeven. Dan is het belangrijk om alle aspecten van iemands leven nauwkeurig onder de loep te nemen. Onze verwerkingscapaciteit wordt aangesproken op veel manieren: alles wat we zien, horen, voelen, eten en denken moet worden verteerd. Als er meer binnenkomt  dan ons verteringsvuur aankan, zorgt dat voor problemen. Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat én onze verwerkingscapaciteit verhoogt én dat ze minder wordt belast.

Bij last van energiegebrek is het raadzaam om eerst een bloedonderzoek te laten doen via de huisarts, zodat eventuele tekorten al duidelijk in kaart zijn gebracht. 

Tijdens het consult wordt er een behandelplan uitgestippeld dat veelal de volgende behandelingen omvat:

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.