Wie is ...?

Joke Van Mechelen

Joke Van Mechelen (° 1980) studeerde in 2002 af aan de Universiteit Antwerpen. Ze behaalde een Master in Romaanse filologie, gelijktijdig met het diploma van geaggregeerde voor het onderwijs. Daarmee was ze jarenlang leerkracht in het volwassenenonderwijs. In 2017 werd ze daarnaast auteur van educatieve boeken.

Maar haar ware passie vond ze buiten die carrière, in haar zoektocht naar een systeem van gezondheidszorg dat leidt naar welzijn op alle vlakken: lichamelijk, energetisch, mentaal, spiritueel. Die zoektocht bracht haar in aanraking met de ayurvedische leer die haar verwachtingen te boven ging. 

Vanaf 2014 combineerde ze een onderwijscarrière met een 4-jarige opleiding aan de Internationale School voor Ayurveda o.l.v. John Marchand, leerling van Sri Harish Johari. Na talloze examens, case studies en intensieve stages voltooide ze haar studie met het behalen van de titel van Ayurvedic Practitioner.

Een jaar na de opening van de praktijk begon ze zich intensief bij te scholen op het vlak van westerse massages.  Ze behaalde in 2019 het diploma van sportmasseur en volgde verschillende cursussen, workshops en opleidingen die haar o.a. ook bekwaamden in technieken als dry needling, cupping en Chinese bone setting.

Toch bleef ook het onderwijs lonken. Sinds 2020 geeft ze de opleidingen Ayurvedische massage en Indiase hoofdmassage aan de Wellness Academie in Hasselt.

Sinds januari 2018 is ze lid van de Belgische beroepsvereniging voor naturopaten Naturo.