huidklachten en littekens

Huidproblemen 

Huidklachten zoals acne en eczeem vragen vaak om een bloedzuiverende behandeling door aanpassingen in de voeding en levensstijl en gebruik van kruiden. Als er zich te veel toxines hebben opgeslagen, kan er behalve de milde aanpassingen ook een korte periode van intensieve zuivering nodig zijn. Vooral psoriasis kan ook lokaal goed behandeld worden met speciale ayurvedische oliën.

Onder huidproblemen kan ook de sinaasappelhuid gerekend worden die vaak foutievelijk cellulitis wordt genoemd. Lokaal kan daarvoor een Bindweefselmassage of een Garshan zorgen voor versteviging.

Tijdens het consult wordt er een behandelplan opgestippeld. Maken vaak deel uit van het behandelplan:

littekens

Vooral post-operatief, onder andere na het plaatsen van een knieprothese of na een keizersnede, is het belangrijk de zone van het litteken te behandelen. Zo worden latere bewegingsbeperkingen en rekpijnen voorkomen. Na een dergelijk trauma komen er vaak verklevingen tussen de verschillende huidlagen voor waardoor het transport naar de beschadigde zone nog meer belemmerd wordt en goed herstel verhinderd. De behandeling kan aanvatten zodra de bovenste huidlaag dicht is en zou moeten gebeuren binnen de twee jaar na de ingreep of het trauma, want zo lang blijft het littekenweefsel zich ontwikkelen. Tijdens de behandeling van 20' à 30' wordt de doorbloeding van het gebied gestimuleerd met behulp van een fascia en cupping tool.

Tijdens het consult wordt er een behandelplan opgestippeld dat een aantal korte lichaamsbehandelingen omvat.

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.