ontstekingen

(sinusitis, artritis, ...)

lokale basti

Ontstekingen kunnen zowat overal in het lichaam voorkomen en van verschilende aard zijn. Zo lijkt sinusitis heel iets anders dan bijvoorbeeld een chronische ontsteking in het kniegewricht. Toch ligt er vaak een gelijkaardige oorzaak aan de basis van het probleem, eenzelfde onbalans die zich op een andere plaats in het lichaam manifesteert. Niet zelden spelen stress en verzuring een belangrijke rol in het ziekteproces, alsook toxines in de darmen die de ontsteking blijven voeden.

Bij last van ontstekingen, van welke aard dan ook, wordt er tijdens het intakegesprek een behandelplan opgesteld dat niet alleen het lokale symptoom aanpakt, maar ook de onderliggende oorzaak.

Maken vaak deel uit van het behandelplan:

  • voedingsadvies en kruiden om de toxines in de darmen aan te pakken, de verzuring tegen te gaan en de ontsteking te remmen. Ahankelijk van het stadium van het ziekteproces, kan een zuiveringskuur zich opdringen.

  • lokale lichaamsbehandeling; bijvoorbeeld Nasya bij sinusitis, Lokale Basti of Podikizhi (kruidenstempelmassage) bij artritis. (Voor meer info over deze behandelingen, kijk onder 'Wat is ...?')

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.