oog- en oorklachten

Oogklachten zoals conjunctivitis of glaucoom zijn vaak te wijten aan een teveel of juist een tekort aan hitte in het lichaam. Bij de behandeling van oogklachten wordt niet enkel lokaal gewerkt, maar ook op zoek gegaan naar de oorzaak daarvan. Dit kan zich vertalen in een behandelplan dat niet enkel gericht is op een lokale aanpak, maar verschillende aspecten van iemands leven onder de loep neemt.

Oorklachten zoals tinnitus of oorsuizen vinden hun oorsprong vaak in veel drukte, stress en onrust. Er kan gewerkt worden in het oor zelf, maar om de eigenlijke oorzaak aan te pakken, zal verder gekeken moeten worden.

Bij last van oog- en oorklachten wordt er tijdens het intakegesprek een behandelplan opgesteld dat niet alleen het lokale symptoom aanpakt, maar ook de onderliggende oorzaak.

Maken vaak deel uit van het behandelplan:

  • voedingsadvies en kruiden om de biochemische stress en onbalans te verminderen en om opgestapelde toxines aan te pakken. Ahankelijk van het stadium van het ziekteproces, kan een zuiveringskuur zich opdringen.

  • lokale lichaamsbehandeling; bijvoorbeeld Lokale Basti (Netra Basti) bij oogklachten, Nasya en Karna Purana bij oorklachten. (Voor meer info over deze behandelingen, kijk onder 'Wat is ...?')


Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.