platvoeten en hallux valgus

medical taping bij hallux valgus

Bij wie platvoeten heeft, zijn de spieren die onder de voetzool doorlopen en die er een boogvorm in moeten maken, onvoldoende strak ontwikkeld. In de regel worden er dan steunzolen voorgeschreven. Door die steunzolen echter, moeten de betrokken spieren nog minder werken, zodat ze het probleem in feite in stand houden.

Een andere aanpak richt zich op het trainen en zodoende verstrakken van die spieren. Dit gebeurt door oefeningen die slechts een paar minuutjes per dag innemen, gecombineerd met Medical Taping. Daarbij wordt een tape aangebracht onder de voet die dezelfde rekbaarheid heeft als de huid en die de betrokken spieren stimuleert in hun ontwikkeling. De totale behandeling duurt een zestal maanden.

Met dezelfde Medical Taping techniek wordt ook hallux valgus behandeld waarbij er dankzij de tape een lichte tractie wordt uitgeoefend op het teengewricht die zeer geleidelijkaan wordt opgevoerd in de loop van een aantal tapings.

Tijdens het consult wordt een behandelplan opgestippeld dat een aantal tapings van 20' omvat. Eventueel kan men de kinesiotape zelf leren aanbrengen, zeker in het geval van platvoeten, zodat de behandeling een stuk minder prijzig is.

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.