slechte doorbloeding

(oedeem, hoge cholesterol, ...)

6D-taping

Een slechte doorbloeding kan veel oorzaken hebben en zich op verschillende manieren uiten. Gerelateerde klachten zoals oedeem, hartfalen, spataders, hoge bloeddruk, cholesterol vragen om een inspanning op verschillende vlakken, maar hoeven zeker niet blijvend te zijn of te verergeren. Zuiverende voeding en kruiden dringen zich zowat altijd op om de conditie te verzachten alvorens er lichaamswerk kan gebeuren. Enkel een zachte, drainerende massage of Udvarthan kan meteen al verlichting geven. In het geval van oedeem, ook post-operatief in een lymfeknoopregio, kan 6D-taping aangewezen zijn om zelf het draineren van lymfevocht te stimuleren.

Tijdens het intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld. Maken er vaak deel van uit:

  • voedingsadvies en kruiden die zuiverend werken. Ahankelijk van het stadium van het ziekteproces, kan een zuiveringskuur zich opdringen. Daarna wordt veelal overgegaan op versterkende voeding en kruiden.

  • aangepaste lichaamsoefeningen zoals een schema voor dagelijkse lichaamsbeweging

  • Qua lichaamsbehandeling is in de beginfase van de behandeling vaak enkel een zachte, drainerende massage of Udvarthan mogelijk of het aanbrengen van 6D-tape voor zelfbehandeling. (Voor meer info over deze behandeling, kijk onder 'Wat is ...?' Zoek daarbij voor 6D-tape onder 'Medical Taping Concept')

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.