sportmassage

Intensief sporten is een zware belasting voor het lichaam. Het is belangrijk de spieren goed te verzorgen en verzuring te vermijden, niet alleen in het spierweefsel, maar in het hele lichaam. De juiste voeding en regelmatige massage zijn daarbij noodzakelijk voor elke sporter.

Vóór het sporten bereidt een korte, stevige massage de spieren voor die het hardst zullen moeten werken; die worden meteen goed doorbloed. Er wordt dan enkel in de lengterichting van de spieren gewerkt. De extra centimeters die een hardloper bijvoorbeeld daardoor wint per stap, kunnen net het verschil maken. Een andere techniek die wordt toegepast om te zorgen voor extra doorbloeding van bepaalde spieren, is Medical Taping. Zo kunnen tijdens een wedstrijd de dijbeenspieren van een wielrenner extra doorbloed worden dankzij goed aangebrachte kinesiotape.

Een dag of twee-drie na het sporten, dringt een ontgiftende massage zich op waarbij de opgeslagen toxines uit de spieren verdreven worden. Bij die vorm van sportmassage wordt met behoorlijk wat druk ook dwars op de spieren gewerkt. Er wordt daarbij soms gebruik gemaakt van technieken als Dry Needling, Cupping, Triggerpoint Behandeling. Verwacht je niet aan een zachthandige aanpak, want daarmee laten de spierknopen zich niet losmaken.  (Voor meer info over de vermelde behandeltechnieken, kijk onder 'Wat is ...?')

Voor een standaard massage vóór of na het sporten of medical taping voor betere doorbloeding is geen uitgebreid intake-gesprek nodig. De behandeling kan dan meteen aanvangen. Bij klachten of (herstel na) letsels, vraag telefonisch een intake-gesprek aan of vermeld de klacht duidelijk bij het online maken van een afspraak.