stress, burn-out, depressie

shirodhara

Wat stress, burn-out en depressie met elkaar gemeen hebben, is  een verwerkingsvermogen dat te laag wordt of is, Alles wat we ervaren, alles wat binnenkomt via onze 5 zintuigen, moet worden verwerkt door wat we ons verteringsvuur kunnen noemen. Een burn-out is veelal het gevolg van langdurige stress die dat vuur volledig uitput, het wordt te veel belast met drukte en mentale toxines. Er ontstaat dan vaak een gevoel van leegte.

Een depressie, daarentegen, gaat vaak samen met een gevoel van zwaarte. Men zinkt weg in neerslachtige gedachten en gevoelens omdat men ze niet kan verteren. Ze wegen op het verteringsvuur en doven het. Vaak gaat een depressie gepaard met dysglycaemie door een verkeerde verhouding tot de zoete smaak. Zware en zoete voeding wegen ook op het verteringsvuur en zijn soms de oorspronkelijke boosdoeners, het begin van wat later een vicieuze cirkel lijkt te worden van zoetigheid - neerslachtige gedachten - zoetigheid.

De drie komen vaak samen voor doordat men de leegte die ontstaat door stress tracht te vullen met zware en zoete dingen. Een eerste aanpak bestaat uit het opstoken van het inwendige vuur. Heel belangrijk is ook rustig in beweging komen en de opgeslagen toxines, mentale en fysieke, verwijderen.

Tijdens het consult wordt een behandelplan opgestippeld dat zich richt op die 3 aspecten. Maken vaak deel uit van het behandelplan:


Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.