verteringsproblemen

Problemen in het spijsverteringsstelsel zoals malabsorptie, prikkelbare darm, aandoeningen aan lever of pancreas, gaan vaak gepaard met chronische constipatie of diarree en zijn de moeder van veel ziektes. Voor de opbouw en het onderhoud van een gezond lichaam, moeten we goed gevoed worden en alle toxische afvalstoffen vlot kwijt raken. Gebeurt dat niet, dan raakt het lichaam verzwakt of geblokkeerd.

Twee dingen zijn dan van belang: de verteringscapaciteit op het juiste niveau krijgen en het lichaam zuiveren van toxische en belastende stoffen.

Tijdens het intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld waarbij aandacht wordt besteed aan die twee aspecten. Maken vaak deel uit van het behandelplan:

  • voedingsadvies en kruiden om de toxines en belastende stoffen aan te pakken, vooral in de darmen, en om de verteringscapaciteit te optimaliseren. Ahankelijk van het stadium van het ziekteproces, kan een zuiveringskuur zich opdringen.

  • lokale of algehele lichaamsbehandeling; bijvoorbeeld Marmatherapie of een zuiverende Abhyanga (Voor meer info over deze behandelingen, kijk onder 'Wat is ...?')

Onze therapeutische behandelingen vervangen een bezoek aan uw huisarts of specialist niet. Wij bieden extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.